Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ. ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης την Παρασκευή 23 Απριλίου και φάνηκε ξεκάθαρα ποιοι ήταν διαβασμένοι και ποιοι όχι, φάνηκε ξεκάθαρα στον τόπο αυτό, ποιοι επενδύουν στο θόρυβο και ποιοι στην ουσία. Ποιοι πολιτικοί άνδρες έχουν θέσεις ξεκάθαρες και παντελονάτες και ποιοι προσπαθούν με φωτοβολίδες να κερδίζουν τα φώτα της δημοσιότητας. Όταν οι φωτοβολίδες σβήνουν, μένουν γυμνοί και κυρίως μόνοι, στην αφάνεια και στην πολιτική τους μοναξιά. 

Τι περιμέναμε χτες; Περιμέναμε ΚΥΡΙΩΣ από τους 3 κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν θέση και να μας πούνε τι ακριβώς ΘΕΛΟΥΝ οι ίδιοι για τον τόπο τους. Ο κύριος Μπαραλιάκος δεν υπήρξε ποτέ σαφής, περισσότερο μπερδεμένος θα λέγαμε παρά ξεκάθαρος. Η κυρία Μάνη αντί να θυμώσει με τη βουλευτική της ασυνέπεια, θύμωσε επειδή στην 4ώρη αυτή διαδικασία ο κύριος Νταντάμης αμέλησε – λέει η ίδια – να την προσφωνήσει. Μάλιστα.  

Η Μπέτυ Σκούφα ξεκάθαρη. Γραμμμή προσωπική της και κομματική. Λέμε ΟΧΙ σε μια τέτοια επένδυση. ΤΕΛΟΣ. 

Και τι μας έγραφαν μερικοί – μερικές μέρες πριν – για τους μεγάλους παίχτες που παίρνουν το σουτ το καθοριστικό όταν η μπάλλα καίει; Ούτε ο παίχτης τους βγήκε στη μαντεψιά που προσπάθησαν,  ούτε και η ομάδα, καθώς το υποτιθέμενο ντέρμπυ το καθάρισε, ίσως πριν καν ξεκινήσει ο δήμαρχος ο Κώστας ο Κουκοδήμος.  Με σαφή θέση, με επιχείρημα, με απόλυτη γνώση του τι ακριβώς συνέβη πριν μερικά χρόνια και κυρίως με ξεκάθαρο λόγο και ξεκάθαρη άποψη.  

Όσοι περίμεναν ένα δήμαρχο, να κρύβεται, να μην έχει άποψη ή ακόμη και να έχει αλλά να φοβάται να την εκφράσει, την επόμενη φορά που θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης ας είναι πολύ περισσότερο προσεκτικοί κι ας μη λησμονούν ότι το ματς δεν τελειώνει παρά μονάχα με τη λήξη του. Και τη σφυρίχτρα χτες την είχε ο ίδιος ο δήμαρχος. 

Εξαιρετική επίσης η ολιγόλεπτη παρέμβαση του κυρίου Μπίσμπα, ο οποίος εκπροσώπησε το τεχνικό επιμελητήριο (το κανονικό επιμελητήριο το ψάχνουμε ακόμα) με άποψή επιστημονικά και τεχνικά τεκμηριωμένη, ο οποίος  σαφώς, χωρίς να μιλάει αλαμπουρνέζικα, τάχθηκε ΥΠΕΡ της επένδυσης.  

Δε γνωρίζουμε αν η ήδη ολιγομελής ομάδα του κυρίου Χιονίδη θα παραμείνει – αριθμητικά τουλάχιστον - η ίδια, αλλά όπως όλα έδειξε και το χτεσινό στραπάτσο, θα κάνουν πολύ καιρό για να συνέλθουν.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου