Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Τουρισμός στην Ελλάδα: Ούτε 25% των περσινών αφίξεων δεν "βλέπουν" οι ταξιδιωτικοί πράκτορες


Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον incoming τουρισμό στην Ελλάδα, που φέτος στηρίζεται στην κίνηση της εγχώριας τουριστικής αγοράς. Ο άχαρος ρόλος των ταξιδιωτικών πρακτορείων και το... αλάτι στην πληγή με τον αποκλεισμό τους από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.
Τις ζοφερές εκτιμήσεις για την τουριστική προσέλευση στη χώρα με το άνοιγμα των συνόρων και την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες τις είχαν κάνει πολύ καιρό πριν από την 1η Ιουλίου. Το μεγαλύτερο κομμάτι των κρατήσεων από το εξωτερικό άλλωστε χρονολογείται και δρομολογείται πολύ νωρίτερα, πριν καν η Ελλάδα περιέλθει σε καθεστώς "lockdown". Περίοδος, βέβαια, όπου τις κρατήσεις διαδέχτηκε "βροχή" ακυρώσεων.
Με το άνοιγμα του τουρισμού αναδύθηκε απλά η πραγματικότητα και επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις, που πλέον, έστω και προσεγγιστικά, μπορούν να αποδοθούν με αριθμούς, απεικονίζοντας την χαμηλή επισκεψιμότητα και εισροή τουριστών από το εξωτερικό. Η γλώσσα των αριθμών τσακίζει... κόκαλα και προδικάζει τους σοβαρούς κραδασμούς που αναμένεται να υποστεί το τρέχον καλοκαίρι ο incoming τουρισμός της χώρας, που είναι και η ραχοκοκαλιά της τουριστικής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου