Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια



Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδιαΥλικά Συνταγής





250 γραμ. ψωμί (χωρίς κόρα)
1/2 φλ. καρυδόψιχα
1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλ. ξίδι
2/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι





Εκτέλεση

Για την εύκολη και κλασική σκορδαλιά με ψωμί, καρύδια και αμύγδαλα, ζεσταίνουμε πρώτα λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα την αμυγδαλόψιχα να μουλιάσει.

Την αφήνουμε έτσι για 1 ώρα και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.


Παίρνουμε τις φέτες από το ψωμί και το βάζουμε σε νερό (με βάρος από πάνω) για να μουσκέψει καλά. Το στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε στο μίξερ για να το αλέσουμε.

Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα σκόρδα, για να πολτοποιηθούν.

Λίγο λίγο ρίχνουμε το ξίδι και το λάδι με ροή κλωστής. Αν δεν σας αρέσει παχύ το μείγμα, αραιώστε το με λίγο νερό. Αλατίζουμε.

argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου